Hopp til innhold

Pakkhuset

Pakkhuset er opprinnelig et gammelt pakkhus ved Årnes stasjon der første byggetrinn ble ferdigstilt i 1862. Egentlig var planen å rive det gamle huset for å gi plass til 10-15 parkeringsplasser, men iherdige sjeler i Nes Bluesclub fikk omgjort vedtaket, slik at klubben kunne leie huset og utviklet det til en storstue for musikk i Nes.

Arbeidet med huset startet i 2007. Da klubbens medlemmer hadde jobbet 8000 timer på prosjektet, sluttet man å telle dugnadstimer. Totalt var det investert over to millioner kroner i huset da det åpnet 7. desember 2012. I fjor ble Pakkhuset kåret til Norges flotteste konsertlokale av Bluesnews.

Pakkhuset har en hovedscene med plass til rundt 250 personer i to etasjer. Her ligger også den store baren. I tillegg er det en liten scene med plass til 50 personer i en mer tilbaketrukket avdeling med en liten bar. I andre etasje er det kjøkken, bad, stue og tre soverom som blant annet benyttes til overnatting av band som kommer langveis fra. I kjelleren på Pakkhuset har klubben bygget og innredet tre øvingsrom med et lite studio som benyttes av unge, lokale band.

HVOR

Pakkhuset ligger i Jenbanegata 10B ved jernbanestasjonen midt i sentrum på Årnes. Hit er det mulig å komme med tog fra Oslo eller Kongsvinger, eller med flybussen som går hver time fra Gardermoen.

KONSERTER

Normalt avvikles det ti til tolv konserter i året.

ØVINGSROM

De tre øvingsrommene som Nes Blues Club har bygget og innredet i kjelleren på Pakkhuset, brukes av lokale band. Klubben har overlatt organiseringen av rommene til Nes kommune ved Kulturkontoret.

UTLEIE

Siden all driften av Pakkhuset skjer på dugnad, har vi ikke mulighet til å leie ut til private. Dersom vi har ledig kapasitet, kan bedrifter og offentlige institusjoner med tilknytning til Nes, leie lokaler i Pakkhuset. Klubben har skjenkebevilling og må derfor rette seg etter de regler som til enhver tid gjelder for denne bevillingen.

 

 

 

17796 - visninger 1 - idag