Hopp til innhold

Rotekte musikk på Pakkhuset

En mer rot-ekte musikkopplevelse enn det du får oppleve på Pakkhuset lørdag 7. oktober, har du neppe vørt med på. Noen hevder at Halden-gruppa Onkel Tuka er en av de best bevarte hemmelighetene Musikk-Norge. I tillegg er Betty Roots og hennes band fra Aurskog i fred med å markere seg på den store country-scenen i Norge. Nylig spilte de inn videoen til en helt ny låt på Pakkhuset.

HER BLIR DET MORO: Onkal Tuka spiller rotekte musikk på Pakkhuset lørdag 7. oktober. Ett av de mest undervurderte bandene i Norge, påstår mange. Foto: Onkel Tuka

Denne lørdagen på Pakkhuset er det Betty og gutta som er først ute på scenen. Her får du høre musikk som du kjenner og nesten ikke kan la være å synge med på Selv har hun sunget og spilt i 30 år allerede. Bildet er fra innspillingen av ny musikkvideo på pakkhuset i sommer.

Onkel Tuka har også svært menge år bak seg rundt på forskjellige scener i Norge. Her spilles det rotekte musikk fra morgen til kveld. Likevel har de gått litt under radaren for de fleste. Henning Kvitnes er kanskje den som har beskrevet Onkel Tuka best:

«Onkel Tuka er som en kirke under åpen himmel. Det svir litt i øynene av røyken fra bålet, og det klukker lett fra lommelerkene som går på omgang der lyset blir natt».

Eller som bandet selv presenterer seg: I en liten by nede ved grensa mot Sverige, bor det sju rare onkler. Navnet har bandet fått fordi det var en mann som aldri fikk gjort det han skulle. Alltid sa han at han skulle gjøre det neste uke – eller «te uka» som han sa på «Haldensk». Dermed begynte folk å kalle ham «T Uka» som etter hvert ble til Tuka.

Så langt har bandet gitt ut ni album – sju for voksne og to for barn. Bandet består av Omar Østli (gitar/vokal), Lazy Lars (Bass og kor), Donny Dasken (trommer/kor), Kjell Pop (mandolin/kor), Snorre Rønneberg (Fele og kor) og Håkon Ohlgren (Vokal). Vi gleder oss. Billetter kjøper du her eller i døra

572 - visninger 1 - idag