Hopp til innhold

Bjølsen Valsemølle tilbake

Det er en stund siden vi hadde gleden av å høre Bjølsen Valsemølle på Pakkhuset. Lørdag 5. november er de tilbake, med nesbuene Lars Aas Hansen og Leif Ottesen som sentrale medlemmer.

NES PÅ SITT BESTE: Sentrale medlemmer i Bjølsen Valsemølle Laif Ottesen og Lars Aas Hansen, flankerer frontfigur Trond Ingebrigtsen.

Bjølsen Valsemølle er ett av de beste og mest tradisjonsrike rockebandene hovedstaden har fostret. Låter som Vålerenga kjerke, Soria Moria og Vaterland Bru har satt spor etter seg i norsk rockehistorie. I flere år har bandet datt fullt hus på Pakkhuset lørdag før påske, noe korona satte en stopper for.

Nå er de imidlertid tilbake. Bandet oppsto i et husokkupantmiljø på Sagene/Bjølsen på 70-tallet og har holdt det gående siden. Dette er rotekte storbyrock med tekster inspirert av Oslo og hendelser i byen. ”Vålerenga kjerke”, som omhandler brannen i 1979, er et godt eksempel på en slik hendelse. Gruppa har mange solide plateutgivelser bak seg.

”Bjølsen Valsemølle er et band som burde vært omtalt på lik linje med Sambandet og Hellbillies, men som av ulike grunner har forblitt et lokalband fra Oslo. Til tross for opptil flere strålende plater de siste årene har lite endret seg”, skrev Aftenpostens anmelder etter skiva, ”Tider skal komme”.

– Møte med Pakkhuset da vi spilte der første gang, var en opplevelse for oss. Vi gleder seg til å spille der igjen, sier frontfigur Trond Ingebrigtsen.

546 - visninger 1 - idag