Hopp til innhold

Blues-stjernene inntar Pakkhuset

Lørdag 12. oktober blir det forrykende blues på Pakkhuset, når Hamburg Bluesband med venner inntar scenen. Og venner i denne sammenhengen er den 26 år gamle norsk/britiske gitarhelten Krissy Matthews og Pete Brown fra supergruppen Cream.

PAKKHUSET PÅ KARTET: Pakkhuset på Årnes er ett av to steder i Norge som Hamburg Bluesband med vennene Krissy Matthews og Pete Browns stopper på sin jubileums-turné.

Hamburg Blues Band står for intens, levende og rotekte blues. Gruppen er bygget rundt gitarist Gert Lange, som ofte sammenliknes med Joe Cocker. Bandet blander den slitesterke gitar-bluesrocken med soul, rhythm & blues, boogie og av og til en tur innom jazz.

Bandet er nå ute på sin 30-års jubileumsturné, og Pakkhuset på Årnes er en av to steder i Norge bandet stopper.

Gitarhelten Krissy

På turneen har bandet med seg flere venner. Til Pakkhuset kommer den norsk-britiske gitar-stjernen Krissy Matthews. Han fikk sin første elektriske gitar på åtte års dagen og startet med å lære seg låter av The Shadows. Dette forandret seg imidlertid fort etter at han var på ferie i Norge og fikk høre Amund Maarud spille blues. Siden har det vært blå toner som har strømmet fra hans gitar. Han ga ut tre album før han ble 18 og har blant annet vært på scenen med John Mayall.

MAARUD-FAN: Krissy Matthews kastet seg på bluesen etter å ha hørt Amund Maarud mens han var på ferie i Norge.

Pete Brown fra Cream

Pete Brown, kjent fra supergruppen Cream, er en annen av vennene som dukker opp på Pakkhuset denne lørdagen. Han er sanger, låtskriver og produsent og var allerede på 60-tallet en viktig artist på britiske rockescener. Han har spilt med band som Toto, Greg Allman, Los Lobos og Joe Bonamassa. Brown har sitt eget band, men denne gang er han gjest hos Hamburg Bluesband.

Dette er en konsert musikkelskere ikke skal gå glipp av. Nes BluesClub setter opp buss etter konsert-slutt til Oslo, via Neskollen, Kløfta og Lillestrøm.  Bussen koster 100 kroner og billetter kan kjøpes sammen med konsert-billetten.

1406 - visninger 1 - idag