Hopp til innhold

Feirer 20 år med Amund Maarud, Joakim Tinderholt, Daniel Eriksen og flere

 

AMUND MAARUD & LUCKY LIPS: Sammen med Lucky Lips henvender Amund Maarud seg for første gang til et countrypublikum. Sammen fhar de unnet et uttrykk som forener country og blues på en fortreffelig måte.

Lørdag 16. mars feirer Nes BluesClub 20-års jubileum med dunder og brak på Pakkhuset. På scenen står Amund Maarud & Lucky Lips, Joachim Tinderholt & His Band og Daniel Eriksen. For å nevne noen.

Feiringen kommer til å pågå det meste av dagen. Underveis, både på dagen og på kvelden, kommer det til å dukke opp spennende artister. Her bør du sikre deg billetter på forhånd, selv om det også denne gang vil være noen billetter igjen i døra når den åpner for kveldens forestillinger klokka åtte.

Maarud: Fortreffelig country og blues

Amund Maarud fra Skogbygda er mest kjent som energisk blues-gitarist sammen med broren Henrik i duoen Morudes og som frontfigur i bandet The Grand. Sammen med bandet Lucky Lips tar han nå steget i retning country. Sammen har de gitt ut albumet Perfect Stranger.

”Amund har skrevet låtene på «Perfect Stranger» med Lucky Lips i tankene, og henvender seg dermed for første gang til et countrypublikum. Men tro ikke et øyeblikk at hans signatur er visket bort. Tvert imot har de sammen funnet et uttrykk som forener country og blues på en fortreffelig måte, et uttrykk som mikser Amunds låtskriving, hans bluesgitar og de to stemmene til Amund Maarud og Malin Pettersen, skriver Dagbladet i anmeldelsen av platen.

Tinderholdt: Tøffere enn toget

Det er fem år siden Joakim Tinderholt & His Band ga ut sitt første album You Gotta Do More. Siden den gang har dette blitt ett av Noregs tøffeste og beste blues og r&b band, med turneer på store festivalscener i Tyskland, Spania, England, Belgia og Nederland. Musikken er en god miks av egne låter og coverlåter hentet fra katalogene til blant andre Ike Turner, Freddie King og countrysanger Johnny Rivers.

Bandet består av Joakim Tinderholt, gitar og vokal, William "Bill" Troiani, bass og kor, Håkon Høye, gitar og kor, Robert Alexander Pettersen, trommer og perkusjon og Kjell Magne Lauritsen, piano.

Eriksen: Fu**ing amazing.

Gitarist og låtskriver Daniel Eriksen er mest kjent for sitt eminente slide-gitar spill. Han har turnert i over 20 år, spilt med kjente artister over hele verden og gitt ut flere album. I tillegg har han varmet opp for blant andre B.B. King, Yardbirds og John Mayall. Etter å ha sett og hørt Daniel Eriksen live, tweetret Springsteen-gitarist Steven van Sandt  ”Fu**ing amazing”. Denne mannen har mye å vise til: Andreplass i International Blues Challenge 2018 i Memphis, finalist i European Blues Challenge 2017 og Selemannsprisen i klassen blues i 2014 for å nevne noe.

Det er med andre ord litt av et beite med artister som kommer på Pakkhuset lørdag 16. mars. Mer informasjon om alt som skal skje i løpet av dagen kommer etter hvert.

2338 - visninger 1 - idag