Hopp til innhold

Først en country-premiere, så Tysklands kuleste blues

 

FØRSTE KONSERT: The Running Coutry Spacemen er et nytt band-prosjekt som holder sin første konsert noen gang på Pakkhuset.

Først blir det konsert med The Running Country Spacemen der nesbuen Audun Skjølberg er vokalist. Deretter pubkveld med tysk blues med Chris Kramer & Beatbox ‘n’ Blues. Fredag 8. februar blir en litt uvanlig kveld på Pakkhuset på Årnes.

OBS: BILLETTER KR 100,- SELGES BARE I DØRA, SOM ÅPNER KL 18.30

Dette blir ikke en vanlig fest-kveld. For det første skjer det på en fredag kveld. The Running Country Spacemen skal spille en konsert på rundt en time på den store scenen. Dette er et helt nytt countryband med solide musikere fra hele landet, som har lagt sin aller første spillejobb til Pakkhuset.

Audun Skjølberg i front

Audun Skjølberg, som har flere musikkprosjekter på gang, er med som gitarist og vokalist i bandet. Her blir det original country fra 60 og 70 tallet med alt fra Buck Owens og Merle Haggard til George Jones.

– Vi er også glade i nyare tradisjonalistar som Desert Rose Band og Marty Stuart. Og så er vi inspirerte av det vitale musikkmiljøet i California på slutten av sekstitalet, med The Byrds, Flying Burrito Brothers og Gram Parsons, sier frontfigur Gudmund Bolstad Skjær.

I bandet finner vi Audun Skjølberg - vokal og gitar, Christian Skaugen - pedal steel, Aksel Jensen – bass, Are Rosseland – trommer og Gudmund Bolstad Skjær – gitar.

Tysk blues på sitt kuleste

Når The Running Country Spacemen er ferdig, star et annet spennende bluesband klar på den lille scenen i kafeen på Pakkhuset. Christian ‘Chris’ Kramer er en av veteranene innen tysk blues. I 2017 ga Chris Kramer & Beatbox ‘n’ Blues, ut CD’en ‘On The Way To Memphis’. Skiva ble gitt ut da bandet hadde vunnet German Blues Challenge 2016. Med tre mann; Chris Kramer sjøl på munnspill, vokal, gitar og dobro, Sean Athens på gitar (pluss litt vokal) og Kevin O’Neal på beatbox, rap og ørlite vokal - kunne man frykte at det skulle bli en smule ensformig. Det er overhode ikke tilfelle; dette er både stilfullt, ­melodisk og vakkert, ifølge Bluesnews.

Billig inngang

Inngangsprisen er 100 kroner og billettene selges denne gang bare i døra på Pakkhuset. Dørene åpner klokka 18.30 og konserten starter 19.00. Etter konserten blir det en vanlig pubkveld med det tyske bluesbandet Chris Kramer & Beatbox ‘n’ Blues. Det går på scenen rundt klokka ni og for de som kommer etter Skjølberg-konserten, er inngangen gratis.

1806 - visninger 1 - idag