Hopp til innhold

GB Blues Express- hardtsvingende bluesband fra Nord-Norge som oppvarming til MF-35, 11. nov

GB Blues Express er et hardtsvingende bluesband fra Nord-Norge frontet av blueslegenden Geir “The Milkman” Bertheussen. Bandet baserer utrykket sitt på Chicagobluesen, men elementer av jumpblues, deltablues, og swamprock kjennes igjen fra repertoairet. Bandet har 5 utgivelser bak seg, 3 liveplater og 2 studioplater. Den siste plata deres, en liveinnspilling fra Shack Up Inn i Clarksdale høstet strålende kritikker både i Norge og USA. Innspillingen ble gjort på klubben Juke Joint Chapel ved Shack Up Inn under deres første USA turne som fant sted i oktober i 2014, hvor de hadde med seg lokale gjester på innspillingen. Her kan nevnes Lightning Malcolm og Deak Harp. I tillegg til innspillingene i Clarksdale, fikk bandet anledning til å spille på en av de eldste juke joints i området, REDS.

Ellers kan klubber som Hall & Mals i Jackson nevnes, samt Sjømannskirken i New Orleans, King Biscuit Blues Festival, Mississippi Music Festival, og Blues Hall på Beale Street i Memphis. Bandet fikk også prøve seg på Hambone i Clarksdale.

Bandet har lang fartstid fra diverse band i Norge, og har delt scene med store artister innen blues, både internasjonale og norske. Her kan nevnes Greg Izor, Brandon Santini, King Edward, Lazy Lester, Big Al Carson, Daniel Eriksen & Stig Sjøstrøm, Vidar Busk, Jeff Jensen, Lightning Malcolm, Deak Harp, Watermelon Slim med flere.

Geir Bertheussen selv har vært utøvende bluesmusiker i 30 år, og feirer dermed 30 års jubileum som artist dette året. På 90 tallet en av mange bluesartister i landet som opplevde en renessanse innen sjangeren og spesielt i Nord-Norge ble Bertheussen godt kjent. Han spilte inn en Live CD hos NRK i 1995 "Live", og fulgte opp med nok en CD i 1997 "Live At Shit Happens MC". I 2001 spilte han inn sin første studio CD "Grounded" som ble tatt imot med strålendekritikker i både bluesmiljøet og ellers.

Geir og bandet hans har spilt på en rekke festivaler i Norge og utland. Her kan nevnes Nidaros Blues Festival, Ørlandet Blues Festival, Notodden Blues Festival, Østersund Blues Festival, Codstock, Sementblues, Mississippi MusicFestival, King Biscuit Blues Festival samt en rekke andre bluesklubber og bluesrelaterte arangementer.

Med en rapshody av blues, soul, og rock n ́roll, både orginalkomposisjoner og coverlåter, energisk gitarspill og det grommeste munnspilleri, samt en god porsjon karisma og utstråling, vil GB Blues Express gi deg en kveld du sent vil glemme!

1913 - visninger 1 - idag