Hopp til innhold

Klart for Rockabilly Night på Pakkhuset

Built for Speed er rockabilly på sitt beste.

Høsten på Pakkhuset starter med et brak lørdag 26. august med Rockabilly Night. Her blir det ikke bare fengende musikk fra 50 og 60-tallet, men biler, kule klær og et fyrverkeri av dansere.

– Vi starter allerede klokka seks lørdag ettermiddag og ønsker at så mange som mulig med kule biler fra 50 og 60-tallet tar turen til Pakkhuset på Årnes. Det blir premiering av de fineste bilene, de beste antrekkene og de beste danserne.

Dessuten mye god musikk, sier Jon Troli i Nes BluesClub, som er ansvarlig for arrangementet.

– Vi har to band på scenen denne kvelden. Først ut er lokale The Runaway Boys, som har sine ukentlige øvelser i kjelleren på Pakkhuset. Når Rune Holth på gitar og vokal, Tony Vavik på kontrabass og Harald Olsen på trommer drar i gang, svinger det skikkelig. Deretter er de klart for Built for Speed. Deres hardtslående rockabilly trakteres på feite halv-akustiske Gretsch-gitarer, med kanon ekko og reverb gjennom en rørforsterker. Ikke minst rytmebelagt av en eksplosivt galopperende kontrabass og understreket av en ung tromme-jypling som er omtrent overalt samtidig, sier Troli.

Gitarist og vokalist Anders Westhagen har spilt med sin trommis-sønn Andreas siden han var 4, og de startet bandet sammen da han var 9. Nå er Andreas 29 og er en av landets desidert beste trommiser. Sammen med landets største kontrabassist Ole Evensen, også kjent fra bl.a. Vidar Busk & his Bubble of Trouble, har trioen gitt ut flere plater.

2121 - visninger 1 - idag