Hopp til innhold

Ny plate med Bjølsen Valsemølle – først på Pakkhuset

Fredag slipper Bjølsen Valsemølle sin nye live-plate med de beste låtene bandet har laget gjennom tidene. Lørdag står gutta på scenen på Pakkhuset – to dager før release-party på Herr Nilsen i Oslo. Dette kan bli en stor musikalsk opplevelse.

– Plata er spilt inn under en konsert på Herr Nilsen i august. Den inneholder det meste og beste fra vår lange karriere. At det blir en form for før-release fest på Pakkhuset på Årnes er bare hyggelig. Det er tross alt to nesbuer med i bandet, sier frontfigur Trond Ingebrigtsen til nesblues.no.

Gutta han sikter til er Leif Ottesen og Lars Aas Hansen. Begge har lang fartstid i bandet, som ble startet som et Oslo-fenomen på Sagene/Bjølsen på 1979-tallet. Mange av låtene har sterke politiske budskap.

– Den første videoen fra plata, ”De tatovertes bataljon”, er en hyllest til de nordmennene som deltok i den Spanske Borgerkrigen og den tyske terror-bombingen av byen Guernica i april 1937, sier Ingebrigtsen. Han lover mange låter fra den nye plata ”Da taket til slutt forsvant”.

Tittelen henspiller på brannen i Vålerenga kirke i 1979. Det betyr at vi får gjenhør med låter som Vålerenga kjerke, Soria Moria, Vaterland Bru, Kong Vinter og mange andre som har satt spor etter seg i norsk rockehistorie.

– Det var mye folk og fin stemning på Pakkhuset da vi spilte der før påsken i fjor. Vi gleder oss til å spille der igjen.

2048 - visninger 1 - idag