Hopp til innhold

Gjensyn med Bjølsen Valsemølle på Pakkhuset

Bjølsen Valsemølle er ett av de beste og mest tradisjonsrike rockebandene hovedstaden har fostret - med nesbuene Lars Aas Hansen og Leif Ottesen som sentrale medlemmer. Låter som Vålerenga kjerke, Soria Moria, Vaterland Bru og Kong Vinter har satt spor etter seg i norsk rockehistorie. Konserten på Pakkhuset i fjor ble en gedigen suksess. Lørdag 29. april blir det gjensyn med Bjølsen Valsemølle på Årnes.

Bandet oppsto i et husokkupantmiljø på Sagene/Bjølsen på 70-tallet og har holdt det gående siden. Dette er rotekte storbyrock med tekster inspirert av Oslo og hendelser i byen. ”Vålerenga kjerke”, som omhandler brannen i 1979, er et godt eksempel på en slik hendelse. Gruppa har mange solide plateutgivelser bak seg.

”Bjølsen Valsemølle er et band som burde vært omtalt på lik linje med Sambandet og Hellbillies, men som av ulike grunner har forblitt et lokalband fra Oslo. Til tross for opptil flere strålende plater de siste årene har lite endret seg”, skrev Aftenpostens anmelder etter skiva, ”Tider skal komme”.

– Møte med Pakkhuset da vi spilte der første gang for ett år siden, var en opplevelse for oss. Vi gleder seg til å spille der igjen, sier frontfigur Trond Ingebrigtsen.

Vi på vår side gleder oss til å oppleve Bjølsen Valsemølle live på Pakkhuset enda en gang. Før påske i fjor hadde over 200 nesbuer og andre tatt veien til Pakkhuset for å oppleve bandet. Billettene kjøper du på nbc.hoopla.no/sales.

2830 - visninger 1 - idag